Usein kysytyt kysymykset
 

Miten tutkimukseen pääsee?

Tutkimuksessa ovat mukana Espoon, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Siun soten kuntien neuvolat. Odottajat saavat kutsun tutkimukseen asuinpaikasta riippuen ultraääni- tai neuvolakäynnillä.
 

En ole masentunut. Miksi sain kutsun tutkimukseen?

Masennusoireiden tunnistaminen on usein haastavaa, koska raskaus vaikuttaa odottajan vointiin monin tavoin. Vaikka odottaja ei olisi masentunut, antaa jokainen tutkimuskäyttöön annettu neuvolan EPDS-lomake tärkeää tietoa oireiden yleisyydestä ja edistää niiden varhaista tunnistamista.
 

Voinko vaihtaa minulle tarjotun ohjelman tietopakettiin tai tietopaketin ohjelmaan?

Tutkittavat jakautuvat ryhmiin satunnaisesti, eikä omaan ryhmään ole mahdollista vaikuttaa. Näin saadaan luotettavaa tietoa hoidon tehosta.
 

Saako muistutusviestit pois päältä?

Muistutusviestit saa kytkettyä pois päältä profiilista. Suosittelemme kuitenkin pitämään ne päällä.
 

Saanko jakaa saamiani materiaaleja eteenpäin?

Ohjelman materiaalit on tarkoitettu sinun ja perheesi käyttöön, joten ethän jaa niitä eteenpäin. Ohjelma on vielä tutkimusvaiheessa ja sen onnistumisen kannalta on tärkeää, että vain ohjelmaan kutsutut odottajat saavat materiaalit käyttöönsä. Ohjelman materiaalit on tekijänoikeussuojattu.
 

Miten tutkimuksessa on huolehdittu odottajien tietoturvasta?

Tutkimusrekisteriin kirjataan vain Yhdessä vahvaksi –tutkimuksen kannalta välttämättömät henkilötiedot. Käsittelemme keräämiämme tietoja hyvää tieteellistä tutkimustapaa ja tietosuoja-asetuksia noudattaen. Tutkimusryhmän jäseniä sitoo salassapitovelvollisuus. Tutkimukseen osallistuvat henkilöt eivät ole tunnistettavissa tuloksia raportoitaessa. Tarkempi kuvaus tutkimuksessa tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä löytyy tutkittaville jaettavasta tietosuojailmoituksessa.

 

Käytössäsi on Internet Explorer -selain. Tämä verkkosivu ei toimi oikein tietoturvattomalla Internet Explorer -selaimella. Suosittelemme vaihtamaan selainta.